2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Ar namuose vis dar reikalingas spausdintuvas?

Johanas Gutenbergas prieš beveik 600 metų leido tekstui pasiekti žmones daug greičiau. Šis žmogus atspausdino bibliją. Technologijos tobulėjo ir XX a. pabaigoje spausdintuvas atkeliavo į kiekvieno iš mūsų namus. Dar prieš 10 metų spausdintuvas buvo būtina prekė kiekvienam perkančiam kompiuterį. Tiesa, laikai vėl keičiasi. Daugelis žmonių savo spausdintuvus pastato į spintas ir spausdina dokumentus ten, kur viena kopija atsieina pigiau ar, kur įmanoma gauti geresnę kokybę. Taigi, ar namuose vis dar reikalingas spausdintuvas?
Šiandien regime, kad daugelį dokumentų galima atsispausdinti pigiau ir kokybiškiau. Spaustuvė suteikia galimybę atsispausdinti daug dokumentų už gerą kainą ir žmonės padarę pradinės mokyklos moksleiviui iššūkiu galinčius būti artimetinius veiksmus suprato, kad spausdintuvas namie yra brangus malonumas, o namie jis nėra būtinas.
Taip pat vietose, kur telkiasi spausdinimo poreikį turintys asmenys atsirado mažos įmonės ,kurios teikia spausdinimo paslaugos. Tokios mažosios spaustuvės aptarnauja studentus ir kitus žmones, kurie tik kartais turi spausdinimo poreikį. Taigi, net 50 ar 200 spausdintų lapų nėra tas kiekis, kuris motyvuotų pirkti spausdintuvą.
Dar neseniai nuotraukų spausdinimas būdavo maža ceremonija. Tekdavo iš fotoaparato atsarigiai išimti foto juostelę ir nešti ją foto paslaugas teikiančią įmonę. Po kelias tokias įmones buvo galima rasti kiekviename Vilniaus mikrorajone. Tiesa, pasirodė skatimeniniai fotoaparatai, kurie leido atsisakyti šio palyginti brangaus malonumo. Foto paslaugas teikiančių įmonių sumažėjo, atsirado spausdintuvai, kurie leidžia spausdinti nuotraukas namie. Deja, tokie spausdintuvai neišpopulerėjo, nes namie spausdintos nuotraukos atsieidavo daug brangiau.
Tiesa, vis dar verta pagalvoti apie lazerinį spausdintuvą. Nors šie spausdintuvai yra ryškiai brangesni, viena iš šio spausdintuvo išlindusi dokumento kopija yra tik šiek tiek brangesnė, nei spausdinta specializuotoje įmonėje. Šiuo atveju reikia apsvarstyti ir tai, kad pats spausdintuvas yra nemaža investicija.
Taigi, turite pagalvoti ar spausdintuvas vis dar reikalingas. Jei namuose spausdinate labai retai arba mažai kiekiais ir turite galimybę vieną kitą lapą atsispausdinti darbe arba šalia jūsų universiteto fakulteto yra spausdinimo paslaugas teikiantis įmonė, spausdintuvas nėra reikalingas.



spaustuvė

3 komentarai:

  1. Straipsnis tikrai keistas. Toks įspūdis, kad rašytas prieš 10 metų.
    Spausdinimas nuotraukų. Autoriui būt neprošal pasidomėti, kas yra sublimacinis spausdintuvas.
    Dėl lazerinių spausdintuvų irgi keista. Argi 250Lt už lazerinuką yra daug??
    Ir jeigu taip skaičiuojat sąnaudas, tai būkit malonus ir įskaičiuokit laiko gaišimą kažkur nuvykti, laukti kol ten galėsite atsispausdinti 3 lapus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu. Vieni vejai surasyti. Bent butu nurode nors viena firma, kur pvz galima nusiusti faila, ir po kokios valandos atsiimti 100 ar 200 puslapiu .ir uz kokia kaina butu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau nebent dideliam tiražui reikalingas spausdintuvas namie, visą kitą gali arba už centus atsispausdint visokiuose ateljė arba darbe. Įskaičiuojant pirkimą, elektrą, visokias rašalo kasetes ir pan. neapsimoka turėti printerį.

    AtsakytiPanaikinti